Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-01-05 21:34:10

Cikk írója:
Katona Angelika


Szalagos fánk


Szalagos fánk receptje

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ

• 50 dkg liszt
  •   5 dkg cukor
• 5 dkg vaj
• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 2 db tojássárgája
• 1 csipet só

A TETEJÉRE

• porcukor
• lekvár

• Előkészítési idő: 40 PERC
• Elkészítési idő: 20 PERC


Elkészítés:

Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot és tejet, a puha vajat, majd a tojássárgákat is. Dagassz rugalmas tésztát, takard le, és keleszd egy órán át. 

Ha a tészta a kétszeresére nő, borítsd enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, esetleg pohárral szúrd ki. Bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt süsd a fánkokat. Amikor az egyik felük aranybarna, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik oldalukat is. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le papírtörlőn.  Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kínálj hozzá lekvárt. 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »